Pomoc prawna i doradczczo finansowa

W ramach działań Poradni Salida nasi odbiorcy mają możliwość skorzystać z bezpłatnych porad prawnych. Prawnik pomaga uporządkować i  zminimalizować szkody wynikające z konsekwencji prawnych podejmowanych dotychczas działań (często bezpośrednio powiązanych z uzależnieniem). Mogą Państwo liczyć na pomoc nie tylko w sprawach karnych, ale też rodzinnych, spadkowych, z obszaru prawa pracy itp. Podczas konsultacji prawnik w jasny i przystępny sposób przedstawia przepisy i procedury, jakie powinien spełnić zainteresowany, aby rozwiązać swoją sprawę w najkorzystniejszy sposób. Prawnik również udziela pomocy w napisaniu pism, wniosków do sądów, kuratorów itp.

Konsultacje prawne odbywają się w pierwszą, drugą i trzecią środę miesiąca w godzinach 17:00- 19:00.

W Poradni raz w miesiącu bezpłatnych porad udziela doradca finansowy. Mogą Państwo liczyć na fachową pomocą w rozeznaniu się w wysokości swoich zadłużeń oraz opracować najbardziej korzystny oraz racjonalny plan spłaty zobowiązań finansowych. Działanie skierowane jest głównie do osób uzależnionych od hazardu, jednak korzystać mogą również osoby nałogowo podejmujące inne czynności oraz członkowie rodzin, w których nałóg spowodował zadłużenie.

Konsultacje z doradcą finansowym odbywają się w ostatnią środę miesiąca w godzinach 16:00- 18:00.

Do prawnika i doradcy finansowego obowiązują zapisy: osobiście bądź telefonicznie 71 307 01 49